VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

ÉRDEKLŐDÉS / FOGLALÁS: +36 30 833 75 00

Wellnesz


Bár a szauna elsősorban a mosakodás céljából alakult ki, idővel az egészséges életmód és a szórakozás egy formájává vált. Egészségre előnyös hatásai a következők:

  1. A vérkeringés fizikai igénybevétele révén edzi a szívet, és javítja a vérkeringést. Ugyanakkor vérkeringési zavarokkal, és szívpanaszokkal küszködőknek vigyázniuk kell, hiszen az igénybevétel túl nagy lehet.
     
  2. Az immunrendszer igénybevételével erősíti azt. Vigyázni kell arra, hogy közvetlenül szaunázás alatt az immunrendszer le van terhelve, így eközben a megbetegedés veszélye nagyobb.
     
  3. Az izzadás során a szervezetből természetes úton távoznak méreganyagok, a szaunázás ezt a természetes folyamatot fokozza. Ezáltal és a hangulata által segíthet a stressz oldásában.
     
  4. A bőrre jó hatással van, és álmatlanság ellen is jó szer, továbbá az izomláz enyhítésében is kellemes gyógymód. Sportolóknak segíthet a bemelegítésben is.


 

A szaunázás előnyei relaxáció, stressz-űzés és súlycsökkenés


Az egyik fő indok, amiért előnyös szaunázni, az, hogy a gőzben ülve kitűnően formában tarthatjuk testünket. Tanulmányok bizonyítják, hogy rendkívül előnyös, ha legalább egy héten egyszer alaposan megizzadunk, és azt, hogy a szaunázás pillanatnyilag megnöveli testünk hőmérsékletét, gyakorlatilag pillanatnyilag lázasak leszünk. Tudta, hogy ezenkívül számos jótékony hatása van még a forróságban, láthatatlan gőzben fürdőzésnek?
 

 

A szaunázás jobb egészséget és vitalitást eredményez


"A szauna a szegény ember orvossága"- tartja a tradicionális finn közmondás. A finnek már évekkel ezelőtt megfigyelték, hogy szaunázással testünk természetes lázat produkál, mely láz lehetővé teszi, hogy testünk aktiválja védelmi rendszerét a potenciális betegségek ellen. Egészségünknek és immunrendszerünknek kifejezetten jót tesz a forró szauna és hideg zuhany kombinálása.

 

Méregtelenítsen!
 

Az izzadás és a láz testünk csodaszerei. A képlet egyszerű: növelje teste hőmérsékletét, annak érdekében, hogy megelőzze a betegségeket, és egészségesebb legyen, aztán szó szerint izzadja ki a káros anyagokat!

A szaunázás nemcsak bőrünk pólusaira van jótékony hatással, ezzel a módszerrel ugyanis a szervezetünkben található összes káros anyagtól hatékonyan megszabadulhatunk.


 

Javítsa vérkeringését!


Egy másik hatása a vérkeringés javulása (mivel kitágítja a véredényeket), az orvosok arra is rájöttek, hogy a szaunázás a szívbetegekre is jó hatással vannak, és gyakran írtak elő ún. termálterápiát a betegeiknek (60 °C fokon). (Olvassa el a „Száraz szaunák jótékony hatásai cikkünket is!”)


 

Íme néhány jótékony hatás, melyeket a szaunázás következtében ön is megtapasztalhat
 

a. Élénkebb vérkeringés
b. Méregtelenítés
c. Erősebb immunrendszer
d. Jobb ellen állóképesség a betegségeknek és egyéb fertőzéseknek
e. Izom-és ízületi fájdalmak rövid távú enyhülése, még az ízületi gyulladástól szenvedők esetében is
f.. Javult ízületi mobilitás
g. Ideiglenes enyhülés az asztmásoknak és hörghurutban szenvedőknek
h. Stressz-mentesítés és relaxáció
i.Tisztulás, tisztább bőr
j. Hatékonyan csökkentheti az étvágyat


Továbbá megszüntetik a helytelen életmód okozta betegségek tüneteit, például cukorbetegség, érelmeszesedés, elhízás, magas vérnyomás.


 

A testnek és a szellemnek is jó
 

Nagy előnye a szaunázásnak, hogy jó hatása van egészségünkre, illetve hatásos mindenféle betegség ellen. Kutatók szerint legtöbbször (az esetek több mint 75 százalékában) a stresszre vezethető vissza a megbetegedés, például hátfájás, mellkasi fájdalmak, szorongás, álmatlanság, fejfájások, depresszió. A szauna megoldást jelenthet mindezen betegségekre Fogyjon le a szauna segítségével!

A szaunázás egy kevésbé ismert hatása, hogy a relaxáció e formája közben még fogyhatunk is. Mindannyian tudjuk, hogy a stressz lehet az egyik oka annak, amiért többet eszünk a kelleténél; tanulmányok kimutatták, hogy ha tovább szaunázunk, akkor akár 500 kalóriát is elégedhetünk, ez annyi, amit 3 mérföldnyi futással égetnénk el.

Napi 15 perces szaunázással ön is megtapasztalhatja a fent említett előnyöket.
 

Aki csökkenteni akarja a feszültséget, az bátran vegye igénybe a szaunát. A szaunában száraz a levegő, ezt a testünk egész jól bírja, sokkal jobban, mint a nagy páratartalmú gőzszobát. Persze, mindenkinek más a tűrőképessége, ezért vannak, akik magasabb hőmérsékletet bírnak, vagy tovább maradnak a szaunában. A legtöbben 15 percre esküsznek annak érdekében, hogy szert tegyenek a szaunázás jótékony hatásaira. Meglátja, alig várja majd, hogy hetente többször szaunázzon és élvezze a relaxációt.

BejelentkezésVendégeink mondták

Nagyon jól esett a torna után a szauna tegnap.

A két kis edzőmesternek köszönhetően már 8 kg ment le
és centikben is van változás!

Szeretek hozzátok járni! :-)

KÖSZI

Nyitvatartás

hétfő: 6:00-10:00 16:00-22:00
kedd: 6:00-10:00 16:00-22:00
szerda: 6:00-10:00 16:00-22:00
csütörtök: 6:00-10:00 16:00-22:00
péntek: 6:00-10:00 16:00-22:00

 

Elérhetőségünk

Pulzus Szabadidő Központ

Cím: Cegléd, Összekötő út 30/b
Mobil: +36 30 833 75 00
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.pulzusszabadido.hu